Студенти на ВУАРР заминават на специализирани стажове в Италия


Първите за тази година студенти на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ заминаха на специализирани стажове по програма Еразъм+ в Италия. Стажовете са в областта на туризма и ще бъдат реализирани в туристически обекти в Северна Италия за период от 3 до 6 месеца. Студентите ще се обучават в хотелски комплекси и ресторанти, разположени  край езерата Комо и Гарда, в град Венеция и др.
Благодарение на проекта „Стаж Europe 3000“ студентите ще имат възможност да опознаят Италия - нейната култура, изкуство, кухня, природа, да придобият нов опит в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, да научат италиански език и т.н.
 За периода на своя стаж те ще получават не само месечно възнаграждение от своя работодател, а и субсидия по програма Еразъм+. 
След успешно приключване на стажа всеки студент ще получи сертификат от Италианското училище по туризъм и Агенция „Европа 3000“ на италиански и английски език.
Благодарение на успешното партньорство между ВУАРР и Италианското училище по туризъм в Бергамо и провинция Комо нашите младежи за четвърта поредна година ще придобиват практически опит и умения в своята специалност чрез стажове в Италия.

 
  
 
На снимките: Студенти от ВУАРР по време на стаж в туристически комплекси в близост до езерата Комо и Гарда.