Десетки малчугани се забавляваха на „Шарено лято“


Четене на верижка, десетки гатанки, песни и танци белязаха празника „Шарено лято“ в НЧ „Алеко Константинов“. Заедно с автора на най-новите стихотворения за деца Дим К. Дим десетките малчугани от УЦ „Талант“, гр. Пловдив създадоха неповторима атмосфера на празнично и незабравимо лято. Гаранция за ваканция, закачливите гатанки, викторината с въпроси и отговори събудиха любопитството на малките палавници, които се надпреварваха да отговарят и на свой ред да задават въпроси. И понеже талантът е привилегия на всеки, децата обясниха по свой начин как разбират тази човешка дарба.
Наградите не закъсняха. Всеки любопитко получи вкусен плод за остроумие, бързина и смелост и разбира се, книжка с автограф от автора на „Ябълка“ и „Розата“. Той от своя страна също трябваше да отговаря на въпроси, но този път попитан от децата. Кога е започнал да пише, кое го е накарало да направи това и защо е ловец - бяха малка част от провокациите на спонтанните детски вълнения. Авторът Дим К. Дим се срещна с бъдещи лекари, стилисти, преподаватели сред децата, които не спираха да споделят какви ще станат като пораснат.
На празник като на празник. С песните на хор „Омайниче“ и танците на малки и големи Народно читалище „Алеко Константинов“ се превърна не просто в домакин на събитието, но и сцена за изява на малките таланти от УЦ „Талант“.

Детският празник „Шарено лято“ бе организиран от Академично издателство "Талант" към ВУАРР и читалище "Алеко Константинов" и е част от поредицата срещи на писателят Дим К. Дим, псевдоним на акад. Димитър Димитров, автор на поредицата от поетични книжки за деца "Шарено детство" - "Ябълка" и "Розата".

Репортаж от празника: ТВ Европа - 6 август 2016 г. (събота) от 20:30 часа, 7 август 2016 г. (неделя) от 10:30 часа.