Ден на биологичното земеделие 2017


Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - гр. Пловдив за девета поредна година е инициатор и организатор на „Ден на биоземеделието”. Събитието е част от Международната селскостопанска изложба АГРА и на него традиционно участват изтъкнати учени и експерти в областта на биоземеделието.

Тази година Денят на биологичното земеделие се организира съвместно със Slow Food България, Международен панаир - Пловдив и Българска асоциация Биопродукти и ще се състои на 24 февруари 2017 г. (петък). В рамките на събитието от 10:00 ч. до 13:00 ч. ще се проведе Международна конференция на тема „Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето“, в която ще вземат участие изследователски и неправителствени организации, представители на държавни институции, фирми и университети.

В рамките на официалното откриване ще бъде връчена и престижната награда Лауреат „БИОФАКТОР“, която е учредена от  Академичния съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите и се излъчва за четвърта поредна година в памет на проф. Георги Сенгалевич – основател на Деня на биологичното земеделие.

Оставаме на разположение за повече информация.
За контакти: проф д-р Марияна Иванова – тел. 032/960 356; 0885849953