Преподавател от Литва изнесе лекция във ВУАРР


Социалното, икономическо развитие и селския туризъм на Литва бяха темите на лекция, изнесена пред студенти и преподаватели на ВУАРР от доц. д-р Дайва Варкулевичиуте – Криукиене /Assoc. Prof. Dr. Daiva Verkulevičiūtė – Kriukienė/, преподавател във Факултета по социални науки в Университета на Клайпеда /Klaipeda University/, Литва.



Доц. д-р Дайва Варкулевичиуте – Криукиене гостува на ВУАРР от 3-ти до 6-ти април 2017 г. по програма „Еразъм +“ за преподавателска мобилност.
„Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите ми беше препоръчано от колега, който през 2016-та преподава при Вас. Споделям мнението му, че българските студенти са будни, възприемчиви и перспективни“, коментира доцентът.
По думите й архитектурата на Пловдив, и по-специално Старият град, са впечатляващи.
„С удоволствие ще препоръчам на студентите ни да се възползват от програма „Еразъм +“ и да посетят вашия град и ВУАРР“, допълни литовският преподавател.

Университетът на Клайпеда е създаден през 1991 година и започва своите академични дейности с три факултета и около 3000 студенти. Той отбеляза своята 25 годишнина с 30 600 възпитаници и близо 700 преподаватели и изследователи. Университетът ежегодно реализира над 60 международни и национални изследователски проекти, сътрудничи с изследователски и академични партньори в Европа и други части на света.



ВУАРР партнира с над 35 университета от 15 страни по програма „Еразъм +“.

За повече информация Международен отдел – ВУАРР, Пловдив, ет. 1, стая №8; тел. за връзка: 032/ 966 811.