Ден на биологичното земеделие 2018


За десета поредна година Висше училище по агробизнес и развитие на регионите организира Ден на биологичното земеделие в рамките на Международната селскостопанска изложба „АГРА“.

На 23 февруари 2018 г. (петък) в 10:00 часа в зала "България" в Конгресния център на Международен панаир - Пловдив ще бъде открита Юбилейната международна научна конференция „Биологично земеделие и устойчиво развитие“.

По време на официалното откриване на конференцията ще бъде връчена и престижната награда за принос в развитието на биоземеделието Лауреат „БИОФАКТОР“, която е учредена от Академичния съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите и се връчва за пета поредна година в памет на проф. Георги Сенгалевич – основателят на Деня на биологичното земеделие.

Носители на отличието са: проф. д.н. Стойчо Каров (2014), д-р Стоилко Апостолов - управител на Фондация за биологично земеделие "Биоселена" (2015), Албена Симеонова – председател на Българската асоциация „Биопродукти“ (2016), Петко Ангелов – биопроизводител, един от пионерите в България в производството и разпространението на лимец (2017).