Първокласници избраха ВУАРР за своя празник на буквите


Тържеството на децата от 1б клас на НУМТИ „Добрин Петков“ съвпадна с Деня на отворените врати на Частно средно бизнес училище „Талантите“

Първокласници от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ избраха аудитория на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, за да покажат пред своите родители и гости, че вече са грамотни. С коронки на глави, малките таланти дадоха начало на тържеството за буквите с популярната песен „Аз обичам да чета“.

„Днес ние имаме празник, който го няма в календара, но той е най-важният за нас, първокласниците“, обърнаха се децата от 1б към присъстващите, след което доказаха, че са не само любознателни, но и добри артисти. Пред публиката оживя „Златна българска приказка“ на Мая Дългъчева. Облечени в оригинални костюми, малчуганите влязоха в ролята на популярни герои от фолклорни приказки, а на финала се уловиха за ръце на право хоро под звуците на „Хопни ми, тропни ми“.

За да покажат пред своите родители, че вече познават буквите, всяко от децата прочете по една гатанка, а класът в хор даваше отговор. Публиката се увери, че първолаците се справят безпогрешно и с писането. Те написаха на предварително подготвени бланки какви мечтаят да станат, които бяха запечатани в плик. Той ще бъде отворен, когато децата завършват началното си образование в 4 клас, за да сверят желанията си.

Тържеството за буквите съвпадна с Деня на отворените врати на Частно средно бизнес училище „Талантите“. Десетки родители на бъдещи първокласници се отзоваха на обявената преди месец покана да се запознаят с преподавателите и методиката на работа, в която акцент ще бъдат индивидуалните заложби на всяко дете. Семействата бяха любопитни да узнаят при какви условия ще се обучават децата им, както и възможностите за занималня след часовете и по време на ваканциите. Майките и татковците се впечатлиха от дизайнерски обзаведените цветни класни стаи, компютърния кабинет, специално обособеното спортно игрище с ударопоглъщаща настилка и паркинг. Въпреки че училището е в центъра на града, за децата е осигурена безшумна среда и достъп до зеленина. В междучасието те ще играят и ще релаксират сред ели, борове, магнолии и плодни дръвчета (ябълки, круши, череши, кайсии, праскови, смокини, лози, киви и др.).

Лятната занималня на „Талантите“ започва на 1 юни и ще продължи до старта на учебната година. Тя е отворена и за деца от останалите училища.

http://talantite.org/