Ректорът на ВУАРР с почетен плакет за цялостен принос в развитието на образованието и културата


Ректорът на ВУАРР проф. Димитър Димитров бе удостоен с почетен плакет за цялостен принос в развитието на образованието, науката и културата. Отличието му бе връчено от областния управител на Русе Галин Григоров на церемонията по дипломиране на поредния випуск. Тази година във филиала на ВУАРР в Русе завършват 127 бакалаври и 73 магистри, от които 60 отличници. Средният  успех при бакалаврите е 5.21, а при магистрите - 5.53.
 
В поздрава си към абсолвентите губернаторът заяви, че в близките години те ще имат възможността да бъдат новите строители на съвременна България, като бъдат гордост за висшето училище, което ги е изградило като личности. Той пожела на студентите да се реализират в България и да дадат едно ново лице, както на Русе, така и на страната.
 
Губернаторът се обърна и към преподавателите с пожелания все така с професионализъм и ентусиазъм да продължават да изграждат нови кадри.
 
Заместник-кметът Наталия Кръстева поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и пожела на студентите да бъдат водени от принципите на честност, справедливост и достойнство.
 
Поздравителен адрес бе връчен и от името на народния представител от 19 МИР Искрен Веселинов.