Студенти на ВУАРР подкрепиха подготовката на националното изложение „Фермер Експо“


Студенти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите се включиха активно в подготовката на третото национално изложение „Фермер Експо“ в Раковски. Управителят на „Фермерско мляко“ и основен двигател на събитието Рангел Матански отправи призив към младежите, които се обучават в областта на агробизнеса, да помогнат в подготовката и описанието на породите животни. Ден преди официалното откриване трима студенти от ВУАРР се отзоваха и с ентусиазъм се включиха в предварителните дейности, свързани с търга на животни.

Изложението се провежда по инициатива на организацията на производителите „Фермерско мляко“ с домакинството на Община Раковски и подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, Държавен фонд „Земеделие“, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Националната коневъдна асоциация.

Специално внимание на форума бе отделено на чистите фермерски храни с участието на над 20 производители от цялата страна, сред които и местните производители от фермерските пазари в Пловдив.

Акцент в тазгодишното изложение бе аукционът за елитни говеда, а за пръв път бе проведена изложба и демонстрация на породисти, както и изложба на Българско овчарско куче. За втора година се проведе и фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера“ с участието на читалищата от област Пловдив, които представиха своите кулинарни и фолклорни традиции. Запазено място на „Фермер Експо“ имаха и месните занаяти, като в рамките на изложението се проведоха тематични ателиета и работилници.

Видео от събитието