Студенти и служители на ВУАРР дариха 2 тона плодове, зеленчуци и храни за дома на отец Иван


Два тона трайни плодове, зеленчуци и други храни дариха студентите, преподавателите и служителите на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите на Дома за сираци на отец Иван „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“ . Дарението беше събрано буквално за часове, след което бусовете на вуза потеглиха за Нови хан. За нуждите на обитателите на дома Академично издателство „Талант“ на ВУАРР добави към хранителното дарение детски книги от поредицата „Шарено детство“ и „45 гатанки не стигат“, както и томове от Личностната енциклопедия и друга литература.

Освен храни и книги бе добавена и парична помощ в размер на 1200 лева. Припомняме, че през юли т.г. заради неплатени сметки бе прекъснато електричеството в приюта, а отец Иван заяви, че са нужни 5000 лева да бъде покрит дългът на настанените в монтанското село Якимово.

Синът на отец Иван – отец Григорий,  благодари за жеста на пловдивските студенти и преподаватели.

Специална благодарност от името на Академичното ръководство и лично от свое име изказа и президентът на ВУАРР проф. Димитър Димитров:


От името на Академичното ръководство и лично от свое име изказвам дълбока благодарност към студентите, преподавателите, служителите и приятелите на ВУАРР, които откликнаха на нуждите на децата от Дома за сираци на отец Иван „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“ в с. Нови Хан.

Убеден съм, че това е само началото на една благородна инициатива за подпомагане на изпаднали в нужда хора, която нашата академична общност ще продължи. Нашето разбиране е, че мисията на висшето образование е да дава не само знания, а и да възпитава в хуманност и добродетели младите хора.

Затова се гордеем със своите 5 хиляди студенти, с преподавателите и служителите на ВУАРР! Защото истинското богатство не се измерва с това, което имаш, а с това, което си готов да дадеш на другите!
 
Благодаря на всички вас!
 
Проф. д-р инж. Димитър Димитров
Президент на ВУАРР

Писмо до отец Иван