ВУАРР създава победители


Само два дни след като се дипломира във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, абсолвентът Иван Пиринов спечели изборите за кмет на Куртово Конаре. Бакалавърът от специалност „Стопанско управление“ завоюва убедителна победа още на първи тур с 62.89% и ще управлява едно от големите села в община Стамболийски през следващите четири години. Селото, дало куртовската капия, първите ранни домати, трайната ябълка “Куртовка” и първия килограм смлян червен пипер в страната.
Днес Пиринов встъпи официално в длъжност след тържественото заседание на Общинския съвет в Стамболийски. Новоизбраният местен парламент се събра за първи път след местния вот.
„Резултатът ми показа, че вложените усилия по време на досегашната ми работа не са били напразни. Доверието, което хората ми гласуваха за пореден път, ме прави още по-отговорен и изпълнен с желание да надграждам. Пожелавам си един успешен мандат, в който да направим Куртово Конаре още по-приятно място за живеене“, каза Иван Пиринов, който печели пореден мандат.
Той е убеден, че знанията и уменията, които е натрупал по време на обучението си във ВУАРР, ще му бъдат от изключителна полза в бъдещата работа като администратор, що се отнася до планиране, финансов анализ и маркетингова политика, както и до управление на персонала.
Иван Пиринов се дипломира с отличен успех и грамота. Той е получил уверение от преподавателите си, че може да ги търси за съвети по конкретни казуси, които възникнат при кметската му работа.