ВУАРР организира артистична среща по повод 24 май


Артистична среща по повод 24 май организира Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Етнографския музей. Идеята на инициативата е да вдъхне вяра чрез музиката и поезията. Нека изкуството бъде контра вирус и ни направи по-добри и извисени, отправят послание участниците. А това са композиторът проф. Николай Стойков и президентът на ВУАРР проф. Димитър Димитров, които ще прочетат свои стихове. Ще прозвучат и произведения на проф. Стойков в изпълнение на музиканти от АМТИИ.

Началото на музикално-поетичната програма ще бъде поставено от Велислава Стоянова и Евридика Вълчева, които ще изпълнят „Химн за Св. св .Кирил и Методий“ за 4 ръце. Проф. Ромео Смилков ще бъде в ролята на водещ, за да представя творците и произведенията, но самият той ще изпълни Сарабанда, посветена на Панчо Владигеров. Лусия Велева и Мартин Дафинов ще се включат с клавирни изпълнения на творби на Шопен и Рахманинов.

За да бъдат спазени противоепидемичните изисквания, публика по време на срещата няма да има, но тя ще се заснеме и излъчи по ПОТв на 25 май 2020 г. от 14:30 часа.