Новият президент на ВУАРР: Нашият единствено възможен ход е да погледнем напред


„Нашият единствено възможен ход е да погледнем напред. Проф. Димитър Димитров ни остави много стабилна основа, върху която да градим“. С тези думи се обърна към академичната общност на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите доц. Светла Димитрова, която поема поста президент, за да продължи делото на създателя и мотора на институцията. Душата и сърцето на ВУАРР проф. Димитър Димитров – ярка личност с безброй таланти, ни напусна на 6 декември 2020 г.

Във видеопосланието си доц. Димитрова припомня достойнствата, които отреждат челно място на ВУАРР в национален и международен аспект, поставяйки акцент върху последното голямо постижение – пълноправното членство към Европейския университетски алианс INVEST.

„Казват, че най-добрият начин да предвидиш бъдещето е като го създадеш. Иска ми се да приемем загубата като предизвикателство, а не като затруднение. Като един вид предадена щафета и отсечката, която предстои да пробягаме -  да го направим с достойнство и удовлетворение от добре свършената работа. Няма място за пораженческо мислене. Съдбата ни е в наши ръце, а какво по-сигурно от това. Отправено е предизвикателство пред нас да дерзаем и да покажем пред себе си колко много заряд има в нас“, мотивира екипа доц. Димитрова.

Новият президент заявява категорично силната си мотивация за развитието и просперитета на институцията.