Комбинирани виртуални стажове повишават предприемаческите умения в еко-агро бизнеса и реализацията на пазара на труда


Как комбинираните виртуални стажове помагат за валидиране на предприемачески умения в еко-агро бизнеса и реализацията на пазара на труда. Това бе темата на финалното събитие за разпространение на резултатите по проект BLEVIVET, организирано от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Участие в него взеха близо 50 безработни от Пловдив и региона. ВУАРР е координатор на проекта в партньорство с още 3 организации: Консултантска компания „Интерпроджектс“ - България, Международният институт за социално включване –  Турция, и „Феникс“ - Белгия.

„Радвам се, че успяхме да организираме това събитие в тази извънредна епидемична обстановка. Въпреки необичайната ситуация, в която образованието е поставено през последните 15 месеца, ние във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите продължаваме образователната си дейност - в електронна среда и/или  чрез присъствено провеждане на някои курсове, лекции и изпити. И въпреки трудностите и невъзможността да пътуваме за участие в партньорски срещи, успешно реализираме 5 международни проекта, сред които и проекта BLEVIVET“, каза ректорът на ВУАРР проф. Мариана Иванова.

Участниците в събитието се запознаха с ръководството за провеждане на комбинирани виртуални стажове за придобиване и утвърждаване на предприемачески умения в секторите на селското стопанство и еко земеделието, с електронната платформа за професионално обучение и мобилното приложение, създадени по проекта.

На финала присъстващите на събитието получиха сертификати за участие.