Най-резултатният играч в родната баскетболна лига за изминалия сезон учи „Стопанско управление“ във ВУАРР


Най-резултатният играч в Българската баскетболна лига („А“ група) за сезон 2020/2021 учи „Стопанско управление“ във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Състезателят на горнооряховския „Локомотив” Радостин Папазов е избрал дистанционно обучение заради натоварената си програма, свързана с тренировки и турнири у нас и извън страната. Спортните ангажименти съвсем не пречат на баскетболиста с най-добри отигравания за изминалия сезон да се справя повече от успешно и с изпитите.

„Дистанционното обучение ми дава възможност да си чета лекциите и да решавам тестове за самоподготовка където и да се намирам. След тренировки имам доста свободно време и отварям електронните учебни материали. Често се е случвало да се явявам на изпит и от Италия, където съм играл в различни мъжки отбори. В момента чакам оферта за новия сезон“, споделя Радостин.

Великотърновският баскетболен талант се състезавал и обучавал с успех в Англия. Обличал е екипа на “Маерскоф колидж” - Престън, когато тимът става шампион на Първа английска лига при юноши до 19 години. В продължение на три години е играл и в Сицилия.

„Имам още една година, докато завърша ВУАРР, след което ще се отдам изцяло на спорта. Впоследствие възнамерявам да запиша и магистратура“, казва Радостин.