Мнения на студенти


Десислава Кабурова
ВУАРР ме научи и ми даде много в живота, за което мога да кажа само хубави и положителни неща днес тук. Научи ме и ми даде самоувереност, борбеност и самочувствие, самочувствие в сферата на аграрния бизнес, в който работя днес в нашата държава. През 2014 г. завърших специалността „Аграрна икономика“. Работя в най-трудния сектор в България, това е в сферата на селското стопанство. Фирмата, в която се занимавам обработва 7000 дка в с. Мало Конаре, в община Пазарджик. Произвеждаме само зърнено-житни култури. Като работодател в България мога да кажа, че за да работиш в аграрния сектор на мен лично като работодател са ми нужни персонал и този качествен персонал може да ми го даде само ВУАРР.
 
Д-р Резеар Колай
Завършил съм през 2002 г. специалност „Аграрна икономика“ и през 2004 г. „Стопанско управление“, после магистратура и докторантура в аграрния университет в Тирана. Работил съм в Министерство на земеделието. Бил съм съветник на премиера на Тирана и вече съм лектор от 2008 г. до сега.
 
Диана Иварлъкова

Обучението, което завърших тук по Стопанско управление ми помогна доста в кариерата ми занапред. Работя в държавна администрация и имам възможността да раста нагоре.
 
Мария Мановска
Аз съм от рано ваш възпитаник. Знанията, които съм получила ми помогнаха изключително много в живота, в частния сектор в държавна администрация. В момента съм директор Бюро по труда Пловдив, което най-много ме удовлетворява, че студентите и възпитаниците на ВУАРР не ми създават неприятности. Те не стигат до бюрото. Те се реализират на пазара.
 
Румяна Самоковарева
Това, на което ме научиха вашите преподаватели ще остане завинаги в сърцето и в ума ми. Радвам се, че съм възпитаник на това висше учебно заведение. Това, което се поднася като учебен материал на студентите тук е нещо, което е изключително полезно. Аз използвам в практиката си и тези, които са посещавали Крумово преди и сега, искам да отбележа втори мандат съм кмет, наистина ще видят разликата в това населено място.
 
Дилян Димчев
Аз съм бивш кмет на едно хасковско село. В момента съм собственик на хотел. Уча за трета година във ВУАРР и това много прекалено много ми помага за развитието в туризма.
 
Еми Божилова
Аз работя за международна компания, която предлага високотехнологични продукти в областта на медицината, на биотехнологиите, на медицинската генетика. Директор продажби съм за България. Във ВУАРР аз добавих към своя образователен ценз Здравен мениджмънт, което е съвсем логично в областта, в която работя. Тя ми даде много сила увереност и много много хъс,  който успявам да предавам на екипа си. Така че вървим всички заедно напред.
 
Олга Димитрова
Благодарение на основата, която получих във ВУАРР успях да реализирам себе си като търговски мениджър в голяма холандска компания. Занимаваме се с изграждане на машини, които са ориентирани към запечатване, затваряне на транспортни опаковки. Получих цялата основа, която в момента ми е необходима за работата в нея. Всичко е благодарение на ВУАРР.
 
Донка Налбантова
Тук завърших магистратура по Артмениджмънт. Аз от 25 години работя в този бизнес. Всички големи събития в Пловдив на Античен театър почти всички събития минават през моята компания като локален промоутър на най-големите звезди, които гостуват в страната ни. Когато реших да провокирам себе си с този голям практически опит да получа и магистратура по артмениджмънт избрах това учебно заведение, напук на логиката, защото това е единственото учебно заведение, в което тази магистратура е три семестъра. Навсякъде другаде е два семестъра. И го направих, защото бях впечатлена от програмата. Казах си какво ли ново ще науча, а научих страшно много нови неща, подредих страшно много от това, което вече знаех.
 
Дарина Шишкова
Заместник председател съм на Асоциацията за развъждане на редки породи овце за България, в която имаме животни под  селекционен контрол около 47 хиляди броя, от седем породи. Председател съм на областният съвет по животновъдство за Пловдив област и съм член на Консултативния съвет по животновъдство към Министерство на  земеделието вече седма година. Благодаря на ръководството, на преподавателите и на колегите, с които завърших тук. Защото ние бяхме един страхотен колектив. Ние много си помагахме. Искам да бъда честна. Не всичко знаех и можех. Много от колегите ми помагаха, тъй като в момента, в който се обучавах аз работих. Сега се чувствам добре подготвена и искам да кажа „Аз вече мога да помагам. Така че ако някой има нужда от моята помощ аз съм насреща“.


Александра Илиева
Завърших ВУАРР тази година. Вече работя. Много съм доволна от отношението към студентите. Таксата от 490 лв. не се промени през всичките пет години. На два пъти ми се наложи да платя таксата разсрочено. Нямаше никакъв проблем. Преподавателите са много компетентни и от всяка лекция има полза за професията. Благодаря лично на ректора, проф. Димитров, с когото имах възможност да разговарям няколко пъти. Той винаги е готов да помогне.

Румен и Петя Лефтерови
Със сестра ми сме студенти втора година във ВУАРР. Бяхме приятно изненадани, като научихме, че може да ни се намали таксата със 100 лв., поради това, че сме двама студенти от едно семейство. Останалите 440 лв. можехме да внесем на две части през семестъра. Благодарни сме на ръководството на ВУАРР за разбирането, което проявява към студентите по време на финансова криза.