ВУАРР домакин на форум за перспективите на кръговата икономика


Кръгла маса на тема: „Реалности и перспективи на българската кръгова икономика“ организират Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, Институтът за икономически изследвания при БАН и Българската търговско-промишлена палата. Провеждането на събитието се подпомага от проект INVEST FOR EXCELLENCE IN REGIONAL SUSTAINABILITY (INVEST4EXCELLENCE), изпълняван от Европейски университетски алианс ИНВЕСТ, в който ВУАРР е пълноправен партньор.
 
Предвид икономическите последици за различни сектори от бизнеса, организаторите ще обсъдят въпроси, свързани с възможностите за подобряване на стопанската дейност в страната. Целта е да се обединят усилията и опитът на науката, образованието и бизнеса за формиране на предложения за подобряване на националната екологична политика и за подготовка на международна дискусия за изграждане на регионална и глобална рециклираща индустрия.
 
По време на събитието, което ще се състои на 31 март от 10 до 12.30 часа във ВУАРР, участниците ще имат възможност с изказвания, доклади и презентации да представят свои предложения по темите от кръглата маса. Модератор ще бъде проф. д-р ик.н. Божидар Хаджиев. Отправена е покана към представители на бизнеса, на министерства, ведомства и агенции, на учени икономисти. Обръщение към участниците ще направят доц. д-р Светла Димитрова- президент на ВУАРР, проф. д-р Ирена Зарева-Зафирова – директор на ИИИ при БАН, Цветан Симеонов – председател на УС на БТПП.
 
В срещата може да се участва и чрез онлайн платформата ZOOM, като се използва посочения линк за включване:
 
https://zoom.us/j/98515479757?pwd=ZUhOMXR4amp5S2ptVHJJczJKa0JPZz09
 
или код за достъп през мобилни устройства: Meeting ID 985 1547 9757.
 
Съорганизатори са Асоциация на преподавателите по икономика и управление в индустрията, Съюз на учените в България – клон Пловдив, КЦМ и „Българското предприемачество и пътят напред“.