Студентски съвет на ВУАРР се включва в Университетските зимни игри


Представители на Студентския съвет на ВУАРР ще вземат участие в Университетските зимни игри, които ще се проведат от 21 до 24 март в курортен комплекс „Пампорово“. Организатори са Националното представителство на студентските съвети и Асоциацията за университетски спорт „Академик“. Целта на проекта е да популяризира масовия непрофесионален студентски спорт и да привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.
 
От 2009 година до този сезон в проекта на НПСС са участвали над 2785 студенти от страната и Балканите.
 
В дейностите по организация на събитието активно се включва и председателят на Студентския съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите Делян Плачков. Състезания по сноуборд, ски бягане, ски рали, ски алпийски дисциплини, шейни и щафета са предвидени в рамките на тридневните игри. Най-бързите ще получат награди.
 
„Идеята на подобен род инициативи е да насърчим диалога между студентските общности на висшите училища. Желаещите за участие са много и това е обнадеждаващо.  Включването на повече студенти в обучения, семинари, спортни и културни събития дава възможност да се опознаят, да дискутират по важни теми и да работят заедно за развитие на образованието и междукултурните ценности“, коментира Делян Плачков.