Как се приготвят финландски сладки?
Споделена рецепта за Великден
Методологията да се учи чрез правене винаги е давала много добри резултати. И този път бе ползвана в работния семинар „Kanelipulla” за представяне на финландската култура. Това се направи чрез финската кухня. В приготвянето на финландски сладки се включи докторант Велизар Петров, част от екипа на ВУАРР (Висше училище по агробизнес и развитие на регионите).
Семинарът бе част от работната програма на партньорска среща по работен пакет 3 на проект INVEST 2.0, която се проведе във Финландия от 22 до 25 април 2024.
Продукти за финландски сладки “Kanelipulla” (Cinnamon Bun)
- Мляко, овесена напитка или вода – 0,5 л.
- Пресен квас – 50 гр.
- Захар – 100 гр.
- Сол – 1 ч.л.
- Канела – 100 гр.
- Пшеничено брашно – 1 кг
- Масло или маргарин – 100-150 гр.
- Яйца – 1-2 за намазване
- Пудра захар – за наръсване накрая.