Кариерният център на ВУАРР проведе информационна среща по въпросите на заетостта


На 20.09.2016 г. в Пловдив по инициатива на Кариерния център на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите бе проведена информационна среща, посветена на въпросите на заетостта и възможностите на българския и европейския трудов пазар.

„Внимавайте за фирми-измамници при посредничество за работа в чужбина!" - посъветваха от Агенцията по заетостта.

"Бъдете изключително внимателни при ползването на фирми, които ви уреждат работа в чужбина. В сайта на Агенцията по заетостта има пълен регистър на компаниите, които са лицензирани за посредническа дейност“ – сподели със студентите на ВУАРР експертът от пловдивското Бюро по труда Ваня Виранева.Експертите от Бюрото по труда: Ваня Виранева – старши експерт и EURES асистент, Христина Бойчева – началник отдел посреднически услуги, и новият директор– Иванка Власева, която е възпитаник на ВУАРР, запознаха подробно студентите с възможностите на EURES – мрежата от европейски услуги по заетостта, която предлага проверени и сигурни работни места в страните от ЕС. Студентите научиха как да се ориентират в навигацията на сайта на EURES и на Агенцията по заетостта и как да извличат полезната информация.

От Бюрото по труда информираха още, че на 6 и 15 октомври в Пловдив предстоят две презентационни срещи с немски работодатели. Първата е за работа в сферата на туризма, а втората – за желаещи да работят в селското стопанство в Германия.


За връзка с Кариерния център на ВУАРР: career@uard.bg