Софтуер за обработка на заплати представи пред студенти на ВУАРР водеща счетоводна компания


Софтуер за обработка на заплати представи пред третокурсници от ВУАРР управляващият съдружник на една от най-авторитетните счетоводни компании у нас „Крестън БулМар“ – Георги Димитров. Софтуерът е сравнително нова система, която компанията с над 250 души персонал и 60 офиса в страната е създала за своята дейност. Целта на програмния продукт е да предоставя възможно най-голяма сигурност при изчисляване на възнагражденията. Разработената от компанията компютърна програма предлага и иновации – автоматично изпращане на фишовете до личните имейл адреси на служителите. Той е съобразен изцяло с изискванията за защита на личните данни.

Идеята е студентите от специалност „Счетоводство“ да се запознаят с продукт, който в бъдеще биха могли да използват.
„Той е на пазара на счетоводни софтуери. Актуализира се в зависимост на новостите на законодателството, оптимизира се така, че да отговаря на изискванията на по-новите операционни системи и нови бази данни. Постоянно се разработват нови функционалности за улеснение на ТРЗ-тата, от които се изисква да правят непрекъснати справки“, обясни Георги Димитров.Той определи като изключително добра възможност представители на бизнеса да влязат в аудиториите като лектори. Затова откликва на поканата на ВУАРР, тъй като студентите се нуждаят не само от добра теоретична подготовка, но и да се запознаят с реалната бизнес среда. Това ще им даде по-големи възможности за бъдеща реализация.

От няколко години в „Крестън БулМар“ функционира Счетоводна академия. Всички бъдещи кадри минават през обучение в академията и тези, които успеят да постигнат високи резултати на изпита, получават покана за работа в компанията.