Ден на биологичното земеделие 2020


За 12-та поредна година Висше училище по агробизнес и развитие на регионите организира Ден на биологичното земеделие в рамките на Международната селскостопанска изложба „АГРА“.

На 21 февруари 2020 г. (петък) в 10:00 часа в зала "България" в Конгресния център на Международен панаир - Пловдив ще бъде открита научна конференция на тема „Биологичното земеделие – решение за промени в климата“.

На форума са поканени за участие национални и международни организации, представители на държавни институции и дипломатически мисии, университети, изследователски организации. Така висшето училище продължава изграждането на международна мрежа за насърчаване на предприемачеството в областта на биологичното производство и обмяната на добри практики в мениджмънта. Както всяка година, ще бъде обособен и щанд за биоземеделие в рамките на "БИОАГРА".

По време на откриването ще бъде връчена престижната награда за принос в развитието на биоземеделието Лауреат „БИОФАКТОР“.
Наградата е учредена от Академичния съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите и се присъжда за седма поредна година в памет на проф. Георги Сенгалевич – основател на Деня на биологичното земеделие.
Носители на отличието са: проф. д.н. Стойчо Каров (2014), д-р Стоилко Апостолов - управител на Фондация за биологично земеделие "Биоселена" (2015), Албена Симеонова – председател на Българската асоциация „Биопродукти“ (2016), Петко Ангелов – биопроизводител, един от пионерите в България в производството и разпространението на лимец (2017), Елена Герганова- член на Съвета на Директорите на „Гимел Органик“ (2018), Димо Димов – биопчелар (2019).

Вижте поканата тук:

Международна научна конференция
БИОЛОГИЧНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ – РЕШЕНИЕ ЗА ПРОМЕНИ В КЛИМАТА
21 февруари 2020 г. (петък)
Международен панаир – Пловдив
 
Важни дати:
Заявки за участие с доклад се приемат на e-mail: science@uard.bg, както следва:
Заявка за участие (посочват се заглавие на доклада, автори и организация/и): до 31 януари 2020 г.
Резюмета на докладите: до 14 февруари 2020 г.
Пълен текст на докладите: до 13 март 2020 г.
Докладите ще бъдат публикувани в Списание за наука „Ново знание“ след рецензиране:
http://science.uard.bg/
Списание „Ново знание“ е включено в Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране, който се поддържа от министъра на образованието и науката чрез Националния център за информация и документация.