В науката, в бизнеса и в изкуството има място само за този, който казва нещо ново


По традиция във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите посрещаме именити българи, известни журналисти, социолози, политолози, политици, хора на изкуството – така започна приветствието си проф. д-р Марияна Иванова – заместник – ректор на ВУАРР, към студенти и гости по време на срещата с актьора от Сатиричния театър Диян Мачев. По думите й така се е оформил неповторимият облик на клуба на „Приятелите на ВУАРР“, който има своята над 3-годишна история и над 30 приятели.
Диян Мачев, известен като българския Дани де Вито, се включи в дискусията на тема „ В науката, в бизнеса и в изкуството има място само за този, който казва нещо ново. Как да умножаваме творческите личности?“.
Проф. д-р Иванова сподели, че: “Тази тема е нашето разбиране и нашият опит. Тази тема има своето значимо място и в книгата на ректора на ВУАРР проф.  д-р инж. Димитър Димитров „Съвети за мъж на средна възраст от Южна България.“
Пред студентската аудитория известният български актьор представи откъси от постановката „Речта на селския крал“, чийто сценарист е Румен Леонидов, а режисьор Елин Рахнев.
Представлението бе подарък на меценатското общество „Бизнес и музика“  за  почитателите на театъра.  По традиция в навечерието на Коледа спонсорите на „Сцена на кръстопът“ откупуват и даряват на пловдивчани един от най-гледаните по време на Международния театрален фестивал  спектакли. Домакин тази година, както и миналата, бе проф.д-р инж. Димитър Димитров, ректор на ВУАРР, носител на наградата за меценат на годината на община Пловдив. 
Този спектакъл трябва да се види, в него се казват много истини – бе общото мнение на студентите на ВУАРР.