Международно студентско състезание по социално предприемачество


Lithuania Business University of Applied Sciences, гр. Клайпеда, Литва, организира международно студентско състезание в областта на социалното предприемачество. Събитието ще се проведе дистанционно на 22 и 23 април. Срокът за кандидатстване е до 14 април.

По време на състезанието участниците ще имат възможност да участват в семинари, да се запознаят с посоката на социалния бизнес, да чуят презентации от най-добрите социални предприемачи от Талин (Естония), Хелзинки (Финландия), Лиепая (Латвия) и Калининград (Русия). Според регламента те ще имат възможност да развият своя идея за социален бизнес и да я представят пред комисията. Събитието ще се проведе на английски език.

Повече информация може да се получи на следните два адреса:
1. https://www.facebook.com/chooseklaipeda/videos/international-social-entrepreneurship-gif/934918520597350/?__so__=permalink&__rv__=related_videos
2. https://chooseklaipeda.eu/2021/03/22/social-entrepreneurship-competition/

Клайпеда, третият по големина град в Литва, е Европейска младежка столица за 2021 г. През цялата година, под общата тема на CHOOSEKLAIPEDA, той иска да се превърне в отворен град, базиран на електронни решения и да създаде възможности за всички младежи да се развиват, живеят, работят, споделят, прилагат идеи. Клайпеда ще се стреми да насърчи младите хора да бъдат лидери при формирането на политики и да работят заедно за благосъстоянието на младежите по целия свят.