Новият корпус на ВУАРР в Пловдив – поредна стъпка в изграждането на европейски университет на бъдещето


Започва вторият етап от строителството на новия корпус на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив.

Пететажната сграда в двора на ВУАРР бе издигната от проф. д-р инж. Димитър Димитров, който остави завет към наследниците си да градят и да оставят за поколенията една утвърдена, преуспяла и модерна образователна институция.

Поетапното завършване на съвременно оборудваните зали за обучение и кабинети за преподаватели и служители продължава върху основите, в които е вграден знакът на ВУАРР – факелът, символ на светлината, която носят науката и знанието, и непрестанния стремеж за усъвършенстване.

Основателят на висшето училище проф. Димитров бе добър пример за всички нас.

„Той бе от хората, които проправят пътека в пустошта, със заразителен оптимизъм, и остави много стабилна основа, върху която да градим“, споделя настоящият президент доц. д-р Светла Димитрова. И добавя: „Иска ми се образът на проф. Димитров да бъде пътеводната светлина, чийто пример да следваме. Отправено е предизвикателство към нас да дерзаем и да кажем на себе си и на останалите колко много заряд има в нас“.
Новото ръководство на ВУАРР заявява силната си мотивация за развитието и просперитета на висшето училище.

„Нашият единствено възможен ход е да погледнем напред... Казват, че най-добрият начин да предвидиш бъдещето е като го създадеш...  Съдбата ни е в наши ръце, а какво по-сигурно от това?“ – допълва доц. Димитрова, уверена, че скоро ще бъде изпълнен заветът на проф. Димитров.