Екип от ВУАРР обсъди съвместни проекти с Университета „Намък Кемал“ в Текирдаг


Екип от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, воден от ръководителя на катедра „Регионално развитие, агробизнес и туризъм“ проф. Златка Григорова, бе на посещение в Университета „Намък Кемал“ в Текирдаг. Участие във визитата взе и зам.-кметът на пловдивския район „Северен“ д-р Красимир Асенов.

Преподавателите се срещнаха с проф. Расим Йълмаз - декан на Факултета по икономика и администрация, и с проф. Ахмет Кубаш – ръководител на катедра „Икономика“. Двете страни обсъдиха предизвикателствата, свързани с онлайн обучението и COVID пандемията, подобряване на възможностите за преподаване в електронна среда и за справяне с кризата в различните сектори на икономиката и обществения живот.   

Проф. Григорова разговаря и със зам.-ректора на университета проф. Йълмаз Чакиси за реализирането на съвместни дейности и проекти по програма „Еразъм+“.

Гостите получиха покана и за среща с кмета на Текирдаг Гюнеит Юксел, както и със заместника му и Сабри Чинар. На нея бяха дискутирани участия в туристически изложения, културни събития и фестивали.

На финала на посещението си в южната ни съседка, екипът от ВУАРР посети Тракийския университет в Одрин, където се срещна със зам.-ректора проф. Мурат Тюркиеллмаз, който отговаря за международното сътрудничество. Той отправи покана към ВУАРР за членство в Балканската асоциация на университетите, която се председателства от Тракийския университет.