Президентът на ВУАРР: Посрещаме новата академична година с очаквания, амбиции и вдъхновение за творческа себеизява


„В календара на академичните празници този е сред най-вълнуващите, защото дава старт на поредното академично летоброене, което поражда  очаквания, зарежда с амбиции, вдъхновява за творческа себеизява. Днешният първи учебен ден се различава значително от предходните – светът е изправен пред огромното предизвикателство при срещата с КОВИД-19 и произтичащите от това последствия. Убедени сме в смисъла на обучението, принудени сме да действаме стратегически, да мислим мъдро, професионално, за да се справим с изискванията на днешни ден“.

Това каза в приветствието си по повод началото на новата академична година президентът на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите доц. д-р Светла Димитрова. Откриването се проведе онлайн. Доц. Димитрова заяви, че в годините ВУАРР се е доказало като авторитетна образователна институция, която трябва да бъде не само уважавана, но и отстоявана с ентусиазъм и професионализъм.
 
Усложнената епидемична обстановка, новите мерки, свързани с предотвратяване на разпространението на коронавируса, налагат занятията да започнат от разстояние във виртуална среда. Това обяви пред студентите по време на виртуалното откриване на годината ректорът проф. д-р Марияна Иванова.
 
„Годината ще бъде много трудна. Убедена съм, че натрупаният от вас опит в електронна среда ще ви помогне да усвоявате пълноценно знанията. Преподавателите са подготвили иновативни електронни материали и интерактивни пособия“, изрази увереност проф. Иванова.
 
Лекциите и упражненията ще се осъществяват посредством системата за електронно обучение "Електронен университет". Тя бе усъвършенствана през лятото, съобразно препоръките на студенти и преподаватели. Председателят на Студентски съвет Делян Плачков представи основните функции за работа с "Електронен университет".