ВУАРР посрещна четирима преподаватели от Университета в Лодз

Четирима преподаватели от Университета в Лодз, Полша посрещна днес Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Мирослав Клусек, Андрей Пиечевски и Камил Ковалски бяха предвождани от декана на Факултета по икономика и социология Рафал Матера. Мобилността се осъществява по програма „Еразъм+“.

Преподавателите бяха посрещнати от ректора на ВУАРР проф. Марияна Иванова, която представи профила на висшето училище, филиалите, преподавателите и международните проекти, които реализира. Акцент в разговора бе поставен на партньорството на висшето училище в проекта за Европейски университетски алианс ИНВЕСТ. По него ще бъдат създадени единни бакалавърски и магистърски програми, поясни доц. д-р Вихра Димитрова, която също присъства на срещата.

Гостите представиха своето висше училище - държавен изследователски университет, основан през 1945 година. В него се обучават 25 000 студенти, а международното сътрудничество е с 385 партньорски институции от цял ​​свят. Лодзкият университет заема трето място по качество на икономическото си образование място сред полските висши училища, а според рейтинга на Министерството на правосъдието на Полша е на втора позиция по ниво на юридическото си образование.

Ректорът на ВУАРР проф. Марияна Иванова поясни, че КОВИД пандемията е наложила създаването на платформата „Електронен университет“, която позволява обучението да се води във виртуалното пространство. Поляците са заложили на хибридно обучение – онлайн и присъствено в малки групи.

През настоящата седмица четиримата преподаватели ще изнесат онлайн лекции пред студентите на ВУАРР и ще се запознаят с културно-историческите забележителности на града под тепетата.