Доц. д-р Красимир Левков на международна конференция на Батумския университет за обучение по изкуства


Преподавателят от катедра „Регионално развитие, агробизнес и туризъм“ към Департамента по икономика и управление на ВУАРР доц. д-р Красимир Левков взе участие в V-тата международна научна конференция "Култура и изкуство в съвременен контекст". Домакин на форума беше Батумският университет за обучение по изкуства, с който ВУАРР има договор за сътрудничество от 2018 г.

Повече от 80 изследователи, учени и творци от практиката взеха участие в конференцията, която има за цел да изследва важни и актуални проблеми на културата и изкуството, да анализира и оцени творческите процеси и тенденции. Пандемичната ситуация в световен мащаб наложи присъствено участие на домакините от Грузия и онлайн участие на учени от Беларус, Русия, Украйна, Унгария и др. Освен от ВУАРР, България беше представена от учени от СУ "Св. Климент Охридски" и ПУ "П. Хилендарски".

„Моят доклад, в съавторство с доктора на историческите науки Ермиле Месхия, беше на тема "Позициониране на Бургас и Батуми между водещите черноморски туристически дестинации". Ocвeн пpиcтaнищeн гpaд Бaтyми e и мнoгo пoпyляpнa тypиcтичecĸa дecтинaция, която предлага невероятни атракции за посетителите. "Хващайки ферибота от Бургас туристите могат да прекарат незабравимо морско пътешествие до нe cъвceм пoзнaтa зa нac cтpaнa oт Eвpaзия", уточнява доц. Левков.

Сред участниците от Украйна бяха Леся Кучер и Анатолий Кучер, който през 2020 г. беше удостоен от ВУАРР с научната степен "доктор на науките".