ВУАРР кани студенти за доброволци на „Дефиле на младото вино“


ВУАРР кани студенти от специалност „Икономика на туризма“ да вземат участие като доброволци на 13-тото издание на „Дефиле на младото вино“, което ще се състои на 26, 27 и 28 ноември в Пловдив. За поредна година организатор е Съветът по туризъм в града, на който висшето училище е член. Възрожденските къщи по традиция ще отворят врати за дегустация на български вина, културни събития и вкусна храна. Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации.

Доброволците ще оказват съдействие на винопроизводителите и производителите на храна – участници във фестивала, при настаняване, брандиране на локациите и други дейности, свързани с представянето на продукцията на фирмите. Ще бъдат ангажирани в организацията на събитието в различните локации от програмата и ще заснемат любопитни акценти от събитието. Всички доброволци ще получат сертификат в края на фестивала.

Организирано е еднопосочно влизане, плановете за разположение на щандовете в къщите са съгласувани с РЗИ. Ще се ползват само откритите дворни пространства, с изключение  на Балабанова къща. Ще бъде осигурена дистанция от 8 метра. Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки. Входовете на локациите организирани в еднопосочно движение ще бъдат обозначени с насочващи стрелки, регламентиращи посоката на движението.
Откриването на „Дефиле на младото вино“ е на 26 ноември. По традиция от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч., „Дионисиево шествие“ съпроводено с ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички винолюбители към началото на Стария град. В 14:00 ч. официалните гости ще приветстват участниците.Програма:

На 22 ноември (понеделник) от 18:00 часа в Културен център Тракарт, в първия ден от "Дните на младото вино", Съвет по туризъм Пловдив и Орфей Клуб Уелнес организират едно нетрадиционно и любопитно събитие -  дизайнерско дефиле „Fashion Cheers“ .  Дефилето „Fashion Cheers“ е с участието на Спаска Георгакева - художествени тъкани, Дияна Чолакова - мода с български шевици и Денислава Станева- любимо пловдивско сопрано. Продуцент  е „Орфей Клуб Уелнес“ АД. Входът е свободен.  За да посетите събитието е необходимо да притежавате валиден "Зелен сертификат".

На 23 ноември (вторник) от 18:00 часа, с вход свободен, в Ресторант „ЧорапЪ“ (ул. „Христо Дюкмеджиев“ 19) ще ви срещнем с Екатерина Терзиева. През втория ден от "Дни на младото вино" тя ще ни представи презентация „Винени и кулинарни преживявания със СлоуТурс.БГ“.

Посещението на събитието е с наличие на валиден "Зелен сертификат".

На 24 ноември (сряда) от 18:00 часа в третия ден от "Дните на младото вино", Съвет по туризъм Пловдив кани на представяне на трето преработено издание на книгата „Запознайте се ПЛОВДИВ и още“ с автор Румяна Титерякова. Събитието отново е в Културен център „Тракарт“  и е с вход свободен. Посещението ще става с валиден "Зелен сертификат".  Авторът на книгата е дългогодишен екскурзовод, под чието име са познати още две издания на пътеводители.

На 25 ноември (четвъртък) от 18:00 часа, в Къща за гости HillHouse (ул. „Съборна“ 27), в четвъртия ден от "Дните на младото вино", ще разберем „Как 14 държави отпразнуваха международния ден на мавруда“. Каним ви на интересна и полезна презентация на Българската асоциация на винените професионалисти.

Винени дегустации:
26 ноември - от 14:00 до 18:00 ч
27 ноември - от 11:00 до 18:00 ч.
28 ноември - от 11:00 до 17:00 ч.

Входът е свободен, но местата са ограничени. Посещението на събитието е с наличие на валиден "Зелен сертификат".
https://wineshowplovdiv.events/