Кариерният център на ВУАРР среща абсолвентни и бизнес



Среща с представители на водещи компании организира за абсолвентите си Кариерният център на висшето училище. Възможности за платени стажове и свободни работни позиции презентира аутсорсинг компанията TELUS, основана преди 17 години като български стартъп. Представители на фирмата, която има 600 клиенти в различни области, разкри и възможностите за кариерно развитие.

Вакантни места за различни сфери на професионално развитие представиха и от „Кауфланд“, които също разположиха щанд в двора на висшето училище. Представители на немската верига увериха младите хора, че предлагат отлични условия и възможности за първа работа, като паралелно с това дават шансове и за кариерно развитие.

Възможности за реализация представиха също Областен информационен център-Пловдив, които работят по европейски проекти, и фондация „Смокиня“, занимаваща се с младежки обмен, обучения, стажове и доброволчество.

„Най-важното за нас е да осъществим навременен контакт между компаниите и нашите студенти, за да открият най-добрата за тях позиция. Редовно публикуваме в сайта на ВУАРР и фейсбук страницата на Кариерния център свободни работни позиции. Студентите предпочитат да се реализират по специалността, по която се дипломират“, обясни ръководителят на Кариерния център Кирилка Ненкова.