Академично издателство „Талант“ дари книги на читалища от 9 общини


Академично издателство „Талант“ дари книги на читалища от 9 общини. Фондовете на културно-просветни центрове от Велико Търново, Горна Оряховица, Дряново, Свищов, Добрич, Стражица, Провадия, Полски Тръбмеш и Сливо поле ще бъдат обогатени с томове на основателя и дългогодишен ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите проф. д-р Димитър Димитров.

Дарението се състоя в рамките на Празника на хляба във великотърновското село Ресен, за който пристигнаха гости от цялата страна. Организатори на деветото издание са кметството в Ресен и Народно читалище „Народна просвета 1874”  в партньорство с Община Велико Търново и хлебопроизводители. Всички гости и самодейци бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол. Събитието, на което взеха участие 250 самодейци от 4 области, мина под мотото „Никой не е по-голям от хляба“.

Ректорът на ВУАРР проф. д-р Марияна Иванова изпрати поздравителен адрес до участниците. „Благодарим Ви, че с вашата енергия и постоянство съхранявате най-ценното от народните традиции и предавате тази мъдрост и опит и на най-младите“, се казва в поздравителния адрес.

Между филиала на ВУАРР във Велико Търново и кметството в Ресен бе сключено рамково споразумение за сътрудничество, тъй като в селото работят сериозни зеленчукопроизводители и се намира най-голямата оранжерия за цъфтящи цветя в Северна България.