ВУАРР се включи в информационна среща на ЦРЧР по програма „Еразъм+“


Представители на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите се включиха в информационна среща по програма „Еразъм+“, организирана от Центърът за развитие на човешките ресурси“, която се проведе вчера в Пловдивския университет.

Изпълнителният директор Михаил Балабанов отбеляза, че в Пловдив активността по програмите „Еразъм+“ и „Европейския корпус за солидарност“ е много висока. Изпълняват се общо 39 проекта. Най-голяма е активността на висшите учебни заведения, които работят по 11 проекта. Училищното образование изпълнява 8 проекта, а професионалните гимназии – 6. Той добави, че „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ са насочени изцяло към хората и буквално променят живота им, защото участниците в тях имат възможности да участват в мобилности в Европа, да се обогатят професионално и личностно. Затова и целта на информационната кампания на ЦРЧР е да ги популяризира още повече.

В рамките на Информационното турне, с което „Еразъм +“ отбелязва своята тридесет и пет годишнина, програмата „Еврогайдънс“ също отбелязва 30 г. от създаването на мрежата в Европа.

По време на срещата бяха разпространение брошури на проектите „INVEST” и ÏNVEST4EXCELLENCE”, по които ВУААРР работи в рамките на Европейския университетски алианс със Словашкия аграрен университет в Нитра, Университета „Ван Хол Ларенщайн“ в Нидерландия, Университета на Тесалия, Гърция, Университета по приложи науки Карелия, Финландия. В неформална обстановка бяха дискутирани и последните резултати по двата централизирани проекта.