ВУАРР участва в конференция „Устойчива градска мобилност“ на гръцкия остров Скиатос


Екип на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите се включи в международната конференция „Устойчива градска мобилност“, която се провежда на гръцкия остров Скиатос. Основен организатор на събитието е Университетът на Тесалия, Гърция, който е партньор на ВУАРР по проекта за Европейски университетски алианс ИНВЕСТ. Тазгодишната тема, по която участниците изнасят доклади и дискутират, е „Интелигентна енергия за интелигентен транспорт”.

„Оценка на текущото състояние и тенденции за устойчиво развитие на агрохранителния сектор в Южен централен район на България“ е темата на доклада, представен от ректора проф. Марияна Иванова в рамките на специалната сесия на проект ИНВЕСТ. Докладът е разработен в съавторство с президента на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова и д-р Назан Арофоглу Сен от Университета в Чанаккале, Турция, която този месец приключва едногодишната си специализация във ВУАРР и е ангажирана в работата на "живите лаборатории" по проекта.

В края на тридневната конференция ще бъдат връчени награди за млади изследователи. Наградите YR имат за цел да подобрят видимостта на забележителни научни постижения и да мотивират младата общност да се ангажира с амбициозни изследвания в областта на устойчивия транспорт.