ВУАРР даде старт на учебната година за първокурсниците бакалаври и магистри

 
Висше училище по агробизнес и развитие на регионите посрещна своя 30-ти випуск първокурсници днес. Студентите от ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ стартираха обучението си в избраните от тях специалности, като бяха приветствани от президента на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова. След като ги увери, че са направили верния избор да продължат образованието си в институция, която е част от Европейския университетски алианс „ИНВЕСТ“, тя ги насърчи да бъдат отговорни и целеустремени, да осъществят полезни контакти и лични приятелства.

„Знанията са най-важната инвестиция, ВУАРР ще Ви осигури всички предпоставки да развивате себе си, да осъществявате мобилности в партньорски университети. Пожелавам Ви сили, упоритост и дръзновение. Нека пребъде градивният човешки дух“, обърна се към първокурсниците доц. Димитрова.

Ректорът проф. д-р Марияна Иванова приветства с „добре дошли“ новоприетите студенти и заяви, че ако положат нужното старание, след 4 години, когато се дипломират, ще имат реалните шансове да се реализират успешно.

„Началото е трудно, но си заслужава“, каза председателят на Студентски съвет Делян Плачков, който представи Системата за електронно обучение на ВУАРР „Електронен университет“ (https://uni.e-uard.bg/). Благодарение на членството на ВУАРР в Националното представителство на студентските съвети, студентите на висшето училище ще могат да ползват отстъпка за храна в обектите на „Студентски столове и общежития“. Електронните карти могат да бъдат получени от учебните отдели на „Бакалаври“ и „Магистри“.