Експерт от TELUS съветва студенти как да се представят успешно на интервю за работа


Експерт от екипа на водещата международна компания за аутсорсинг на бизнес процеси TELUS International проведе среща с първокурсници от ВУАРР с цел кариерно ориентиране и съвети как да се подготвят успешно за интервю за работа. Инициативата бе организирана от Кариерния център на ВУАРР с ръководител Кирилка Ненкова. Александра Катмарова, която се занимава с привличането на млади таланти във фирмата, даде ценни напътствия за най-важните стъпки при първа среща с работодател, за това как трябва да изглежда профилът ни във водещата социална мрежа на професионалисти в различни сфери на бизнеса Linkedin, за данните в автобиографията.

Тя посъветва младите хора, които търсят реализация, да проучат добре компанията, в която кандидатстват за работа преди да отидат на интервю, да се запознаят с ценностите и отговорните позиции, какви са постиженията й, как минава един работен ден и как се чувстват служителите в нея. Да обърнат внимание на меките умения при подготовката си, както и на изискванията за позицията, за която се явяват, бяха други от съветите на Александра.

Тя постави акцент и върху профила в Linkedin и отправи препоръка: „Колкото е по-пълен, толкова по-добре“.

„Отделете време да си направите професионална снимка, не допускайте граматически, правописни и пунктуационни грешки в CV-то, което не бива да нахвърля две страници. Не забравяйте да посочите контакти. Не ходете на интервюто по-рано от 10 минути от насрочения час, но ако закъснявате, непременно се обадете да предупредите. Не забравяйте, че езикът на тялото също издава емоциите ви“, напомни Александра.

Тя представи и възможностите , които предоставя компанията, за която тя работи – TELUS. Към момента служителите в нея са вече 4200, но броят им непрекъснато расте.
„Работим с 40 езика. Дори да нямате опит, не се страхувайте да кандидатствате при нас, защото преминавате през задължително обучение. Достатъчно е да владеете поне един чужд език на отлично ниво. Възможностите са за 4, 6 или 8 часа“, поясни експертът.