Студенти на ВУАРР се включват като доброволци в „Дефиле на младото вино“


Студенти от специалност „Икономика на туризма“ ще вземат участие като доброволци на ХIV-тото издание на „Дефиле на младото вино“, което ще се състои на 25, 26 и 27 ноември в Пловдив. За поредна година организатор е Съветът по туризъм в града. Дегустацията на вино ще се осъществява в 17 локации в Стария град. Участниците са 67 - 45 са винопроизводители, 20 - производители на храни и продукти, 2 съпътстващи фирми.
 
Доброволците ще оказват съдействие участници във фестивала при настаняване, брандиране на локациите и други дейности, свързани с представянето на продукцията на фирмите. Ще бъдат ангажирани в организацията на събитието в различните локации от програмата и ще заснемат любопитни акценти от дефилето. Всички доброволци ще получат сертификат в края на фестивала.
И тази година началото на традиционната проява ще бъде поставено с Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”. На 25 ноември в 13 часа богът на виното Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на избран участник – златен медалист от предходното издание, с което ще се даде официалният старт на дегустациите.
Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации.
 
Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив. Изданието през 2022 г. се провежда под патронажа на Министерство на туризма и за първа година е с подкрепата на Министерство на земеделието.
 
https://wineshowplovdiv.events/