Президентът на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова към абсолвентите от Випуск 2023 на Филиал Велико Търново: Сътворете прекрасна история от живота си!


През тази година Филиал Велико Търново на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) чества 21 години от откриването си.
На 24.11.2023 г. на официалната церемония за отбелязване на годишнината във Филиал Велико Търново се дипломираха 261 студенти, обучавани в редовна, задочна и дистанционна форма. 169 в образователно-квалификационна степен „Бакалавър” по специалностите: „Стопанско управление”, „Финанси”, „Икономика на туризма”, „Аграрна икономика”, и 92 в ОКС „Магистър” по специалностите: „Финанси и банково дело”, „Мениджмънт на човешките ресурси”, „Стопанско управление”, „Управление на проекти”, „Счетоводство и одит”, „Икономика и управление на агробизнеса”.

Гости на празника бяха кметът д-р инж. Даниел Панов, заместник областният управител Валентин Михайлов, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, преподаватели и представители на различни институции. Специално за събитието на поканата се отзова и дългогодишният директор на филиала доц. д-р Петър Петров.

Президентът на висшето училище доц. д-р Светла Димитрова се обърна с поздрав към всички. Тя благодари на абсолвентите, че са избрали да учат във филиала във Велико Търново и им пожела успешна реализация. Доц. Димитрова подчерта: „Ще бъдете това, което изберете. Сътворете прекрасна история от живота си! Животът е за смелите!“.

Доц. Димитрова връчи Почетен медал на ВУАРР на доц. д-р Димитър Якимов, директор на Института за регионални изследвания на ВУАРР, със специални благодарности за неговата отдаденост на образованието и науката, неуморната работа, винаги проявяващ отговорност и винаги търсещ иновации, блестящ пример за другите и непрекъснато движещ ВУАРР напред. Доц. Якимов благодари и изтъкна значението на екипната работа за успеха на всички бъдещи специалисти.

С благодарности към колегите от Филиал Велико Търново и Центъра за дистанционно обучение и поздрав към абсолвентите се обърна и ректорът на учебното заведение доц. д-р Екатерина Кюскиева-Арабска: „Щастлива съм, че имаме такъв сплотен екип, че работим добре и че можем да разчитаме на вас. Скъпи абсолвенти, благодаря ви, че избрахте ВУАРР. Но не спирайте да учите, обичайте семействата си и ни търсете при нужда, гордеем се с вас и ще продължим да го правим“.

Президентът на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова връчи дипломи заедно с Почетна грамота и Почетна значка на ВУАРР на отличниците  - 40 випускници, от които 20 с ОКС „Бакалавър” и 20 с ОКС „Магистър”.

Първенец на випуска е Мария Кенарева, която завършва ОКС „Бакалавър” в специалност „Стопанско управление” с отличен успех 5,89.
Над 8000 са дипломираните студенти във Филиал Велико Търново на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите за изминалите 21 години.

Кметът на община Влико Търново д-р инж. Даниел Панов и доц. д-р Светла Димитрова подписаха споразумение за сътрудничество между Община Велико Търново и ВУАРР.