ВУАРР изпрати 390 студенти от ВИПУСК 2015


Успешна реализация в България, смелост в начинанията и добри приятелства си пожелаваха стотиците студенти, техните близки и преподаватели на тържествена церемония по дипломиране на Випуск 2015. Много емоции и настроение съпътстваха дипломирането на магистрите и бакалаврите на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите.

Общо 390 студенти получиха своите дипломи за висше образование, заедно с Европейско дипломно приложение на английски език, което ВУАРР издава на всички свои дипломанти за поредна година напълно безплатно.

Пожелания за успех към випускниците отправи Ректорът на ВУАРР проф. д-р инж. Димитър Димитров и сподели с тях: „Помнете, че животът е за смелите. Не се страхувайте да действате, да реализирате даден проект. Той никога няма да е съвършен. Но той ще ви научи най-добре как да направите следващия проект по-добър. Нека да бъдем от онези, които вървят към своя късмет, търсят го и го намират“.

На тържествената церемония бяха отличени общо 147 студенти за своите постижения. Гордост за висшето училище са отличниците – бакалаври, които са 31 от общо завършилите 217 и 116 отличници от ОКС „Магистър“, от които 12 с успех „отличен 6:00“. В своето обръщение към студентите и гостите зам.-ректорът проф. д-р Марияна Иванова обяви връчването за първа година на наградата ЕРАЗЪМ студент на годината. Първи носител на наградата е студентката Елена Танева, осъществила две мобилности – една по време на следването си в ОКС „бакалавър“ и една – в магистратурата си по „Счетоводство и одит“. Професор Иванова сподели още, че и в бъдеще ВУАРР ще награждава ЕРАЗЪМ студенти.

На тържественото събитие своите дипломи за хабилитация получиха проф. д-р Петър Петров, доц. д-р Михаил Кечев и доц. д-р Луция Палшова. За принос към международното сътрудничество и съвместни проекти с почетен знак на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите бе отличен инж. Улрих Дирман (Institute Equalita, Германия).

Дипломирането уважиха официални лица, гости от чужбина, също и десетки приятели на ВУАРР. Специален музикален поздрав отправиха прекрасните танцьори от формация „Елика“.