408 абсолвенти изпрати ВУАРР – Велико Търново от Випуск 2015


На тържествена церемония по дипломиране на Випуск 2015 в Старата столица Велико Търново 408 студенти от Филиалът на ВУАРР получиха диплом за завършено висше образование. 75 отличници на висшето училище получиха своя златен медал за отличен успех, като 24 от тях завършват бакалавърска, а 51 магистърска образователна степен.

„Нашите студенти имат бъдеще, защото нямаме никъде регистрирани безработни, завършващи нашето училище. Навсякъде работодателите уважават знанията и уменията, които нашите възпитаници са придобили“, сподели пред медиите Ректорът на ВУАРР проф.д-р инж. Димитър Димитров и пожела в приветствието си към студентите да бъдат смели и предприемчиви, за да печелят състезанието в конкурентната среда.

Специални гости на събитието бяха зам.-областният управител доц. д-р Любомира Попова, новоизбраният кмет на град Лясковец и дългогодишен партньор на висшето училище д-р Ивелина Гецова, зам.-кметът на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков, директорът на областна дирекция „Земеделие“ Йорданка Стефанова и гл.секретар на службата Тодор Тодоров. Те отправиха своите благодарности към академичното ръководство за ползотворното дългосрочно партньорство с висшето училище и подчертаха заслуженото място на ВУАРР в духовния и научен живот на Старата столица. Церемонията уважиха още десетки партньори, преподаватели, родители и приятели на ВУАРР.

В своето академично слово към абсолвентите Ректорът на ВУАРР проф. д-р. инж. Димитър Димитров подчерта острата нужда на страната ни от лидери и водачи. „България има нужда от вас. Всеки на своето място трябва да бъде водач“, пожела ректорът и припомни за епохалното дело на братята Асен и Петър и въстанието, което преди 830 години слага начало на възобновената Втора Българска държава, именно от Велико Търново. „Следвайте европейския принцип за учене през целия живот. Нека той бъде аргумент за професионалното ви развитие“, пожела на дипломантите Директорът на Филиал-Велико Търново и зам.-ректор доц. д-р Петър Петров.

По време на церемонията студентите си пожелаха да останат в България и да не забравят създадените приятелства във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите.

Дипломирането на Випуск 2015 – Филиал Велико Търново се състоя в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Специален музикален поздрав към абсолвентите и гостите изпълниха младите таланти от Студио „Румина“ от град Велико Търново.