Уикенд в спа курорт – голямата награда от студентска научна сесия на ВУАРР


Разработката „Хаконе - спа центърът на Япония“ на студентката трети курс в специалност „Икономика на туризма“ Павлина Георгиева спечели голямата награда на ВУАРР –спа уикенд от заключителната студентска научна сесия, която се състоя на 3.12.2015 г. във висшето училище. В научната сесия бяха допуснати общо 40 разработки по теми, свързани с професионалните направления и специалности, в които ВУАРР провежда обучения, както и по теми от научни изследвания.

Вместо приветствие Ректорът акад. проф. Димитър Димитров откри сесията, говорейки на студентите за пътя на успеха, творческото мислене, приноса на науката в разработването на биохрани и здравословния начин на живот. „Аз ще работя с всички студенти, които се стараят, имат идеи и полагат усилия“, каза професорът и обяви началото на поредица от срещи на Клуб „ЕЛИТ“, в който по предложения на студентите от различни специалности ще се дискутират значими и актуални теми.

Всички участници в заключителната сесия имаха възможност да представят основните резултати от разработките си, след което компетентното жури задава въпроси и дискутира с участниците научната проблематика. Разработките бяха оценявани от жури в състав: проф. д-р Марияна Иванова, проф. д-р Петко Аврамов, проф. д-р Пламен Братанов, доц. д-р Златка Григорова, доц. д-р Светла Димитрова, доц. д-р Ервант Степанян. Най-добре представилите се студенти бяха наградени с грамоти. Владимир Казълов, Минчо Василев, Иван Семков, Милена Зонгова, Наталия Неделчева, Драгомир Георгиев, Пета Великова, Ивета Младенова са сред наградените студенти в различни категории – за активно участие в сесията, актуална тема, най-добре оформена разработка и най-добра адаптация на разработка.

В рамките на отчетната научна конференция на ВУАРР, в която се проведе Студентската научна сесия, тази година в конкурсната част бяха допуснати за участие и млади преподаватели до 37-годишна възраст. Грамота за най-добра разработка в научната сесия за млади преподаватели на ВУАРР получиха Александър Давчев, Александрина Ганчева и Кирилка Ненкова.
Въз основа на резултатите от студентската научна сесия, в началото на 2016 научното списание на ВУАРР „Ново знание“ ще публикува разработките в рубрика „Студентско научно творчество“.
 
Благодарим за участието на всички колеги!