Представиха книгата „Приятели на ВУАРР“


История на времето и история на мисленето на студентите, на младите хора. С тези думи известната пловдивска радио журналистка Людмила Сугарева накратко описа книгата “Приятели на ВУАРР“. Книгата е резултат от поредицата от срещи, които се организират последните години във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите по инициатива на Ректорa - акад. проф. Димитър Димитров.
Специален гост на представянето бе редакторът на книгата София Несторова. Редакторката сподели пред студентите и гостите за любопитното четиво, в което е открила не само мислите на важните днес за обществото хора, но и възможността човек да свери собствения си часовник с времето, в което живее. Несторова не скри възхищението си от мислите на Тома Томов, Валерия Велева, проф. Димитров и сподели, че днес са на изчезване хората, които влагат енергията си да образоват и създават светоглед на младите хора. За „лидерите“ и „примерите“ бе една от темите на презентацията. „На нас ни трябва добрия пример. Хората се увличат по доброто. В книгата се усеща това“, каза редакторката на изданието и препоръча на читателите да отделят време, за да осмислят прочетеното.

 

Книгата „Приятели на ВУАРР“ представя възгледите и мислите за времето на знаменити имена от нашето съвремие. В четивото всеки може да припознае идеи, свързани с идните поколения, държавата, нравствените ценности на живота, представени по неподражаем начин в поредица от интервюта. Тома Томов, Благой Рагин, Мира Радева, Валерия Велева, Харалан Александров, доц. Георги Лозанов, акад. Светлин Русев, Стефан Цанев, акад. проф. Д. Димитров са само част от имената в първото издание на „Приятели на ВУАРР“. Книгата завършва с девиза на Стефан Цанев, цитиран от ректора проф. Димитров: „По-малко се подчинявай. Повече се съпротивлявай!“От днес книгата „Приятели на ВУАРР“, издадена от ИК „Жанет – 45“, може да бъде закупена в книжарницата на ВУАРР, бул.“Дунав“ 78, Пловдив.