Дядо Коледа дойде и във ВУАРР


Дядо Коледа  пристигна от далечна Лапландия, за да зарадва празнуващите деца във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Малките таланти от 1 б клас на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ се събраха в най-голямата аудитория, за да посрещнат Добрия старец в очакване на мечтаните подаръци.
 
„Заслужили ли сте даровете, които ви нося в чувала?“, попита първолаците Дядо Коледа, приведен от тежкия товар на гърба си. Децата в един глас заявиха колко много са слушали и постигнали през годината, след което му подадоха стол, за да седне да си почине  и пратиха поздрави на елените.
 
Тъй като е всеизвестно колко е великодушен, Дядо Коледа извади от огромния червен плюшен чувал красиво опакован пакет за всяко от децата на 1б клас, като не бе забравил дори класната им Милена Кабаджова.  Подаръците, съвсем логично, бяха книжки с приказки, тъй като първолаците вече са научили буквите и могат да четат. В добавка те получиха и трите детски книжки на Дим К Дим – „45 гатанки не стигат“, „Розата“ и „Ябълка“. На изпроводяк децата изпяха на дълго чакания гост популярната песен „Зън-зън-зън“ с поръчение да не ги забравя и догодина и пак да ги посети.  Не пропуснаха да си направят и снимка с него като доказателство, че Дядо Коледа съществува.

Състезания за най-оригинално украсена коледно дръвче и за построяване на елха от цветни пластмасови чаши допълниха празничното настроение. Деца и родители  похапнаха от кулинарните изкушения, приготвени по здравословни рецепти в ресторанта на ВУАРР.