Предколедно: Юбилейни медали и значки за 25-годишнината на ВУАРР

С празнична среща на академичния състав, бивши преподаватели, администрацията и служителите на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите бе сложен финал на честванията на четвъртвековния юбилей. 2017 година, която изпращаме, мина под знака на 25-годишнината на ВУАРР. Година, изпълнена с научни форуми и международни конференции, поредица образователни и културни събития, издаване на юбилейни сборници, чийто естествен финал бе награждаването на хората, допринесли с експертизата и труда си за развитието и просперитета на вуза.

Ректорът акад. проф. Димитър Димитров връчи юбилейни медали, значки и грамоти на изявени бивши и настоящи преподаватели и служители.

„Навсякъде съм изразявал подкрепата си за развитието на висшето училище, което започна като обикновен колеж, а сега стои толкова високо. Такъв размах имат малко вузове у нас. Ако поне половината от ректорите в България притежаваха ръководните качества на акад. Димитров, висшето образование у нас щеше да е на по-високо ниво“, каза при получаването на юбилейния си медал известният учен и изследовател доц. Гено Пепелянков, посветил четири десетилетия на развитието на овощарството. Част от професионалната му кариера е свързана с ВУАРР.

Доц. Георги Москов, който също бе удостоен с медал, се върна в годините назад, за да припомни, че е съпричастен към идеята ВУАРР още от самото й начало. „Сигурен съм, че 2018 година ще е още по-успешна за висшето училище! Правете добро и се обичайте!“, пожела доц. Москов, оставил ярка диря в развитието на аграрните науки.