Радио „Натурал“ на 3 години


Радио „Натурал“, част от Академичния медиен комплекс на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, навърши 3 години. По този повод онлайн медията събра колеги и приятели, отчете свършеното и почерпи подобаващо.

„Днес, когато човек обработва 18 пъти повече информация за единица време, а потребността от играта с думи е същата, какво са три години за едно радио. За това време стигнахме дотам, докъдето имат нужда нашите слушатели. Защото избрахме да образоваме, информираме, забавляваме не чрез медийни шарени съблазни, а с предавания, стъпили върху потребностите на духа“, каза Людмила Сугарева, която ръководи радиоекипа. Амбициите за близките месеци са свързани и с директни излъчвания в социалните мрежи. Най-новото предаване представя европееца чрез смеха и иронията.

Предаванията на радиото са насочени към любопитно мислещите хора, бизнеса, младите. В програмата влизат актуални интервюта и репортажи по важни теми от обществения и културния живот на Пловдив и страната, както и специализирани рубрики за жанрова музика.

„Основният ни мотив да имаме собствен медиен комплекс е за да се погрижим за поколенията след нас. Затова правим високо интелектуално радио и отразяваме широк спектър от теми. Без цензура“, поясни ректорът на ВУАРР проф. Димитър Димитров и пожела на екипа да върви напред всеки ден, за да не мине в руслото на инерцията.