Бакалаврите от Випуск’2018 се дипломираха с успех 5.26


ВУАРР е респектираща марка за работодателите, станете уважавани лидери и просперирайте, обърна се към абсолвентите проф. Димитър Димитров.

Със среден успех 5.26 завършва Випуск’2018 на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. На тържествена церемония 125 бакалаври от 6 специалности получиха дипломите си, заедно с европейско дипломно приложение. С най-висок резултат са студентите от специалност „Аграрна икономика“ – 5.42. 37 е общият брой на отличниците, а 8 от абсовентите с най-висок успех бяха удостоени с медали.

„Светът днес се променя по-динамично от всякога. Вие сте гаранция за оцеляването и успеха на нацията. Горди сме, че ВУАРР отговаря на нуждите на бизнеса. Щастливи сме със стотиците наши възпитаници, които са водещи бизнесмени, кметове и областни управители, ръководни кадри в популярни компании. Сред вас са следващите успешни млади хора, избрали да се реализират в България“, обърна се към дипломантите зам.-ректорът проф. Марияна Иванова, която бе водещ на церемонията.

Гости на промоцията бяха зам.-кметът на район „Северен“ Калоян Георгиев, Петрана Златарева от Регионалната служба по заетостта, Камен Стратиев от Областен информационен център, както и двамата почетни доктори на ВУАРР - доц. Георги Москов и доц. Гено Пепелянков. Да споделят емоционалния момент с българските си колеги бяха трима Еразъм студенти от Полша, Испания и Италия.

В академичното си слово ректорът проф. Димитър Димитров  категорично заяви, че ВУАРР е респектираща марка за работодателите и пожела на абсолвентите да станат уважавани лидери и да просперират. Той очерта бъдещето на висшето образование, което трябва да се развива в посока на интернационализация и международна акредитация.

„Държавата не бива да взима страна и да репресира развитието на частните университети, които се издържат сами и устояват на конкуренцията“, каза ректорът, визирайки готвените промени в Закона за висшето образование.

Благодарствено слово от името на абсолвентите произнесе отличничката от специалност „Финанси“ Данка Стефанова.

„Тук създадохме и много приятелства, научихме се да работим в екип, да делегираме задачи, да се справяме успешно при трудни и екстремни ситуации. Сега остава да използваме всичко това в реалния живот...Запомнете, колеги, че светът има отчаяна нужда точно от вашето нестандартно мислене. Следвайте мечтите си и продължавайте да преодолявате всяко предизвикателство, което Ви поднесе животът. Не спирайте да вярвате“, пожела на завършващите Данка Стефанова.

По традиция, преди връчването на дипломите, студентите изрекоха Галилеевата клетва – тържествено обещание да използват науката единствено за хуманни цели.Честта пръв да произнесе клетвените думи се падна на отличника от специалност „Стопанско управление“ Стефан Трайков.

На тържествената церемония, с която бе дадено и началото на новата академична година, дипломите си за доценти получиха двама преподаватели на ВУАРР – Валентина Маринова и Александър Давчев.