Ректорът на ВУАРР с премиерно представяне на нова стихосбирка


Пловдивска премиера на новата стихосбирка на ректора на ВУАРР проф. Димитър Димитров ще се състои на 6 ноември 2018 г. от 19 часа в залата на театър „А’парт“ на площад „Съединение“. „След десети“ е шестата поред поетична книга на автора, известен с артистичния си псевдоним Дим К. Дим. За творбата ще говори литературният критик Марин Кадиев, а стиховете ще бъдат представени от самия ректор и от актьора Сашо Петков.

Угасването на българското село, стопяването на нацията, бягството на младите зад граница, завистта са част от проблемите, които провикират автора за написването на стихосбирката.

„Като човек съм съпричастен към болките и тегобите на хората, затова няма как да остана равнодушен и в творчеството си. Младите трябва да проумеят, че щастието е в нашите ръце“, споделя Димитър Димитров.

Интерактивното представяне на книгата е част от събитията, с които театър „А’парт“ отбелязва 33-годишнината от създаването си. Програмата се осъществява със съдействието на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.