С коледна песен на ректора на ВУАРР грейнаха светлините на елхата в Пловдив


С коледна песен по текст на ректора на ВУАРР проф. Димитър Димитров грейна коледната елха пред сградата на община Пловдив. С много настроение, песни и танци светлините бяха запалени от кмета Иван Тотев, който отправи и поздрав към пловдивчани и гостите на града.

Детска вокална формация „Омайниче“ под диригентството на Таня Орманова изпълни премиерно песента „Коледен звън“, написана от проф. Димитров специално за хора. Музиката и аранжиментът са на композитора Валери Костов. „Бог ни даде своя син, за да бъде наш спасител“, запяха омайничетата край елхата и събраха бурните аплодисменти на присъстващите. За доброто настроение се погрижиха също младите гайдари от състав „Родопчани“ към читалище „Гого Мавров “ и фолклорен танцов ансамбъл „Седенчица“, които изпълниха любими народни песни и танцуваха заедно с пловдивчани, дошли за тържественото събитие.

Елхата е висока 13 метра и е с над 4 хиляди зелени клончета. Тежи около тон. Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около коледното дърво има гирлянд, който вечер ще свети в студена светлина.