ВУАРР прави изложба с карикатури на популярен беларуски художник


Самостоятелна изложба с карикатури на популярната беларуска художничка, дизайнер, фотограф и поет Марина Горелова организира Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Етнографския музей. Съорганизатор на експозицията, която ще се открие на 14 март 2019 г. от 18 часа, е Дружеството на пловдивските карикатуристи. Марина няма да присъства на откриването, но ще изпрати онлайн послание към публиката.

Горелова твори главно в жанра на карикатурата, а рисунките й са разнообразни като тематика – икономика, екология, армия, медицина, спорт, образование, култура, семейство. За популяризиране на спорта в карикатурата е наградена с диплом от Националния олимпийски комитет, тъй като създава серии за различни спортове – борба, бокс, художествена гимнастика, футбол, включени във втория й авторски албум с карикатури „С усмивка за спорта“.

За 20 години нейни карикатури са публикувани в над 30 вестници и списания в родния й Беларус, а също така и в чуждестранни издания, качени са в национални и международни уебсайтове и портали.

Марина Горелова е участвала в над 170 световни конкурси и фестивали на карикатурата в 35 страни, включва се в национални и международни изложби. Член е на Дружеството на пловдивските карикатуристи от 2017 година, на Партията на добрия хумор – Полша и на Международната асоциация на изобразителните изкуства – АИАП ЮНЕСКО.