Сушените плодове и плодови барчета на „Лауреат“ и ВУАРР направиха фурор на Капана фест


Сушените плодове и плодови барчета на фирма „Лауреат“ и ВУАРР направиха фурор на градския форум „Капана фест“, който привлече хиляди посетители в квартала на творческите индустрии. Музиканти, певци, артисти, художници, автори на ръчно изработени арт произведения и производители на здравословни продукти се включиха в мащабното събитие, което се провежда за пета поредна година. Мисията на „Капана фест“ е да популяризира квартала като туристическа дестинация и да стимулира изграждането на трайна културна инфраструктура.
 
Сред щандовете, които събраха множество посетители, беше и този на фирма „Лауреат“, където пловдивчани и гостите на града опитаха плодовите чипсове от сушени ягоди, кайсии, сини сливи, белени праскови, круши и ябълки на кубчета. Представителите на фирмата обясняваха на клиентите, че плодовете са предварително почистени и сушени при 42 градуса, което максимално запазва хранителните им качества.
 
Рекорден интерес и продажби фирмата отчете при деликатесни плодови и плодово-зеленчукови барчета, произведени по нова технология, без добавена захар и консерванти. Докато дегустират, посетителите научиха, че барчетата съдържат комбинации от сушени плодове, плодове и зеленчуци с добавка на бадеми, сусам, тахан, пчелен мед и прашец. А освен това са богати на калий, натрий, калций, магнезий и фосфор. Подходящи са и за деца и се продават във вакумирани опаковки по 20 грама.
 
За поръчки: 0885 413 347 или на лауреат.ею