Студенти от ВУАРР се дипломират в Деня на народните будители


В Деня на народните будители Висше училище по агробизнес и развитие на регионите дипломира 372 бакалаври и 94 магистри. 72 от тях са отличници.
По думите на ректора проф. Димитър Димитров равнището на културно развитие на студентите се повишава напук на цялата обстановка в страната. Днешните народни будители според него са студентите, които се борят за промяна и за по-добро бъдеще. Дипломирането е наситен с емоционалност момент за бъдещите вишисти.
Веселка Нинова е от Плевен. 27- годишната абсолвентка не вярва, че ще може да се реализира по специалността си в нейния роден град. Габриела Михова, от друга страна, е започнала да работи по специалността си преди да завърши висшето си образование. Тя се е реализирала успешно в хотел в родния си град Троян.
Според ректора на ВУАРР проф. Димитър Димитров днешните народни будители са наченките на гражданското общество за търсене на една по-добра справедливост, младите и интелигентните хора искат държавата да се управлява с модерни средства. Съвременните будители не отстъпват на тези от миналото ни, каза още проф. Димитров. Те са посланиците на България към бъдещето и ще изградят по-добро общество за децата ни.

Публикувано с видео тук